Friday, 2024-04-26, 1:08 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
До къде ще стигне Манчестър Юнайтед тази година в Шампионска Лига?
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  February 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » February » 8 » Здушени пуешки бутчета
6:39 PM
Здушени пуешки бутчета

Задушени пуешки бутчета

1. Необходими продукти (за 4 порции):

* 2 пуешки бутчета (около 1,8 кг. близо 4 - сантиметрови парчета, нарязани перпендикулярно по коста)

* сол

* млян черен пипер

* 500 г. моркови

* 4 стръка целина

* 2 глави лук

* 3 с.л. зехтин

* 250 мл. сухо бяло вино

* 125 мл. месен бульон (от 1/2 кубче)

* 1/2 лимон

* 4 скилидки чесън

* 2 дафинови листа

* по 1/2 ч.л. сушен риган, мащерка, майорана

* 4 - 5 домата

2. Начин на приготвяне:

1. Почистваме месото от ципите и натриваме със сол и черен пипер. Обелваме, измиваме и нарязваме на кръгчета морковите. Измиваме и нарязваме целината.Обелваме и нарязваме на едро лука.

2. Загряваме предварително фурната на 180*С. Запържваме пуешкото в зехтина, добавяме целината и морковите и пържим заедно няколко минути. Заливаме с виното и бульона и прехвърляме в тавичка за печене.

3. Измиваме лимона с гореща вода, подсушаваме, нарязваме месестата част и добавяме към ястието. Добавяме и обеления и пасиран чесън. Слагаме дафиновите листа и зелените подправки. Покриваме и пъхаме в гореща фурна (за газ - 2 - 3 степен) и задушаваме около 1 час 30 минути.

4. Изваждаме омекналото месо от фурната и подправяме със сол и черен пипер. Предлагаме с пресен хляб и т. нар. гремолата.

3. Съвети:

Гремолата е смес от магданоз, чесън и настъргана лимонова кора, която придава свеж вкус на ястието. Измиваме с гореща вода и подсушаваме 1 лимон и настъргваме кората му. Обелваме и нарязваме на ситно 4 скилидки чесън. Измиваме и нарязваме на ситно листенцата на 1 връзка магданоз. Смесваме съставките и поръсваме задушеното пуешко месо.

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 662 | Added by: hamzasofia7 | Tags: butcheta(Задушени, zadusheni, пуешки, бутчета), pueshki | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive