Monday, 2021-04-19, 9:13 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Коя зодия сте ?
Total of answers: 5
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  February 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » February » 11 » Задушен телешки шницел
11:34 PM
Задушен телешки шницел

Задушен телешки шницел

1. Необходими продукти за (4 порции):

* 750 г. телешко

* 2 глави лук

* 2 моркова

* 1 корен от магданоз

*1 с.л. свинска мас

*сол

* млян черен пипер

* 300 - 400 мл. месен бульон ( от 1 кубче )

* 1 ч. л. доматено пюре

* 1/2 ч. л . лютива горчица

* 1 с.л. сгъстител ( например брашно )

2. Начин на приготвяне:

1. Изплакваме месото със студена вода и подсушаваме. Обелваме лука и нарязваме на кръгчета. Обелваме и нарязваме на кръгчета морковите и корена магданоз.

2. В нагорещената мас запържваме месото от всички страни, добавяме морковите и корена, посоляваме и наръсваме с черен пипер. Като разбъркваме от време на време, пържим 10 минути.

3. Заливаме с бульона, захлупваме и варим на тих огън, докато месото омекне. От време на време го обръщаме.

4. Изваждаме месото от сока и държим на топло. Прецеждаме сока и подправяме с доматеното пюре и горчицата.

5. Наръсваме със сгъстителя, варим около 2 минути, като бъркаме непрестанно. Ако е необходимо, разреждаме с малко бульон. Нарязваме месото и поднасяме със соса, картофено пюре и задушено червено зеле.

3. Съвети:

Задушеният телешки шницел се приготвя от бут. При месаря ще открием названията филе, джолан, рибица, плешка. Рибицата е изключително вкусно месо, но и доста скъпо - в специални случаи приготвяме шницелите от него. За тази рецепта са подходящи плешката, горната и долната част на бута. Ако не сме сигурни, трябва да се обърнем към месаря - сигурно ще ни помогне на драго сърце. Залетият с гъст сос, крехък телешки шницел, поднесен с картофено пюре и задушено червено зеле, е подходящ не само за неделен обяд!

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 372 | Added by: hamzasofia7 | Tags: teleshki, (Задушен, shnicel, телешки, шницел), Zadushen | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive