Monday, 2021-04-19, 10:33 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Какви филми харесвате
Total of answers: 4
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  February 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Statistics

Total online: 5
Guests: 5
Users: 0
Home » 2017 » February » 12 » Вързопчета с месо по китайски
0:15 AM
Вързопчета с месо по китайски

Вързопчета с месо по китайски

1. Необходими продукти (за 25 броя):

* 250 г. обикновено брашно

* 1 стрък праз

* 2 см. пресен корен от джинджифил

* 1 връзка див лук

* 150 г. нарязани на ситно варени пилешки гърди

* 1 белтък

* 6 с.л. соев сос

* 1 с.л. оризов оцет ( или сух вермут )

* 3 с.л. балсамов оцет

* 1 к.л. мед

* пилешки бульон за варенето

2. Начин на приготвяне:

1. Омесваме на гладко тесто брашното с 125 мл. хладка вода, загъваме във влажна кърпа и го оставяме 30 минути да се отпусне.

2. През това време изчистваме, измиваме и нарязваме на ситно праза заедно с крехките пера. Оставяме настрана 1 с.л. от него. Обелваме и нарязваме на малки кубчета джинджифила. Измиваме и нарязваме на ситно дивия лук.

3. Смесваме месото със ситно нарязания праз, джинджифила, белтъка, 2 с.л. соев сос и оризовия оцет.

4. Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на пръчка с диаметър 2 см., която нарязваме на 25 парчета. Всяко парче разточваме на кръг така, че към краищата да изтънява. В средата на всяко парче слагаме малко плънка, хващаме краищата на тестения кръг и завиваме.

5. Кипваме пилешкия бульон и варим в него вързопчетата около 10 минути, докато изплуват на повърхността.

6. Смесваме останалия соев сос с балсамовия оцет, меда и оставения праз и слагаме в малки съдчета. Отцеждаме вързопчетата, разпределяме по чиниите и предлагаме със соса.

3. Съвети:

По възможност варим вързопчетата на тих огън в голяма тенджера в обилно количество бульон за да не слепнат. Бамбуковата кошница (намира се в азиатските магазини) или съд за готвене на пара също са подходящи за сваряване на вързопчетата - времето за варене в този случай е 10 - 12 минути.

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 442 | Added by: hamzasofia7 | Tags: китайски), (Вързопчета, kitaiski, meso, po, Vurzopcheta, по, месо | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive