Friday, 2024-03-29, 2:39 AM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Rate my site
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  February 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » February » 4 » Супа от жълт грах и месо
9:27 PM
Супа от жълт грах и месо

Супа от жълт грах и месо

1. Необходими продукти (за 4 порции):

* 300 г. жълт грах

* 400 г. свинско месо за готвене

* 100 г. пушен бекон

* 2 глави лук

* 2 с.л. олио

* 3 клончета зелена или 1 ч.л. сушена майорана

* 1,5 л. месен бульон (от 2 кубчета)

* 2 стръка праз

* 250 г. моркови

* 1 връзка магданоз

* бял винен оцет

* сол

* млян черен пипер

2. Начин на приготвяне:

1. Измиваме граха, заливаме го със студена вода колкото да го покрие и го оставяме да кисне една нощ. 

2. Нарязваме месото на кубчета с големина около 1,5 см. Изрязваме кожата на бекона и го нарязваме на ситно. Обелваме и нарязваме на ситно и лука.

3. В олио на тих огън разтопяваме, а после запържваме бекона. Слагаме месото, пържим, докато побелее от всички страни и изваждаме с решетъчна лъжица. В останалата мазнина задушаваме лука до прозрачно.

4. Отцеждаме накиснатия грах и го добавяме към лука. Връщаме обратно месото и добавяме майораната, като оставяме няколко листенца настрана. Заливаме с бульона, захлупваме и варим около 40 минути.

5. Изчистваме, измиваме и нарязваме на кръгчета праза. Изчистваме и нарязваме на кубчета морковите. Добавяме ги към супата заедно с праза около 10 минути преди края на времето за варене. Измиваме и нарязваме на ситно магданоза, но го добавяме в супата непосредствено преди сервиране. Посоляваме. Подправяме по желание с оцет и черен пипер. Напръскваме с останалата майорана.

3. Съвети:

Видове грах: съществува жълт и зелен зрял грах. Тъй като обвивката на граховите зърна е твърда и несмилаема, той обикновено се олющва. Повърхността му става матова, затова по - късно го обработват допълнително. Приготвя се бързо: вместо зрял грах можем да използваме консервиран. В този случай го добавяме към супата в последния момент заедно със сока. Тази ароматна и не много скъпа супа е засищаща и особено приятна през студените зимни дни.

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 724 | Added by: hamzasofia7 | Tags: grah, грах, Supa, (Супа, жълт, jult, meso, от, ot, месо) | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive