Friday, 2024-03-29, 2:24 AM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
До къде ще стигне Манчестър Юнайтед тази година в Шампионска Лига?
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  August 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2016 » August » 12 » Пиле на тиган
4:02 PM
Пиле на тиган

 Пиле на тиган

1. Необходими продукти : за 4 порции

* 1 глава Лук

* 2 стръка стъбла от Целина

* 1 скилидка Чесън

* 250гр. Печурки

* 2 бр. обелени и обезкостени Пилешки гърди (500гр.)

* 3 с.л. Олио

* 1 клонка Естрагон

* 250 мл. Бяло Вино

* 250 мл. Пилешки бульон (от 1 кубче)

* 2 с.л. консерва от перлени Лукчета

* 200гр. замразен Грах

* 1 с.л. Брашно

 

* Сол

* Млян Черен Пипер

*

2. Начин на Приготвяне:

* Изчистваме и нарязваме Целината.Обелваме и нарязваме на ситно Лука и Чесъна.Изчистваме и нарязваме и Гъбите.

* Разрязваме Пил. гърди на две. Измиваме,подсушаваме и натриваме от всички страни със Сол и Черен Пипер.

* В голям тиган загряваме 2 с.л. Олио, слагам,е месото и пържим около 10 мин. на среден огън, като обръщаме веднъж. Нарязваме листенцата Естрагон. Изваждаме месото с решетъчна лъжица и оставяме настрана.

* В останалия сок задушаваме около 5 мин. Целината,Лука и Чесъна, като разбъркваме от време на време.Връщаме месото, после добавяме Гъбите, половината бульон, добре отцедените Лукчета, Граха и Естрагона. Разбъркваме, захлупваме и задушаваме на тих огън около 5 мин.

* Изваждаме месото и оставяме настрана. Размиваме брашното с останалия бульон, изливаме в тигана и сгъстяваме ястието, като леко разбъркваме. Връщаме месото и кипваме.

* Подправяме с Черен Пипер и посоляваме. Поднасяме веднага.

!! Съвет : Естрагонът е много подходяща подправка за ястия от Пилешко месо. Ако нямаме зелен, можем да използваме и сушен, но само половината от посоченото количество. Към ястието добавяме и 1 ч.л. Провансалски подправки.

Сушените подправки запазват най добре аромата си, когато се съхраняват на сухо и тъмно място.!!

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 499 | Added by: Memory | Tags: Chiken on pan, Pile na tigan, Пиле на тиган | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive