Sunday, 2021-03-07, 3:50 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Rate my site
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  January 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » January » 16 » Паста мидички с домати и сирене
7:54 PM
Паста мидички с домати и сирене

Паста мидички с домати и сирене

 1. Необходими продукти (за 4 порции):

* 1 малък патладжан

* 1 малка червена чушка

* 250 г. коктейлни  доматчета

* 2 скилидки чесън

* 1 връзка босилек

* 10 черни маслини

* 400 г. тестени мидички (може и паста с различна форма)

* сол

* млян бял пипер

* 3 с.л. зехтин

* 1 консерва домати (400 г.)

* 100г. овче сирене

2. Начин на приготвяне:

1. Обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета с размер 1 см. Измиваме и изчистваме чушката, ако е необходимо, я обелваме и нарязваме на тънки ивици.

2. Измиваме и разрязваме на две доматите. Обелваме и нарязваме на ситно чесъна. Измиваме, подсушаваме и нарязваме на ивици листата на босилека. Половината оставяме настрана в покрит съд. Изваждаме костилките и нарязваме на ивици маслините.

3. Сваряваме мидичките в обилно количество подсолена вода до непълно омекване. През това време в тиган със зехтина изпържваме патладжана при постоянно бъркане. Добавяме нарязаната чушка и задушаваме заедно няколко минути. Прибавяме чесъна,доматите, маслините и босилека, подправяме със сол и бял пипер и оставяме на огъня да се сгъсти.

4. Натрошаваме сиренето. Слагаме нарязаните доматчета в соса да се загреят. Отцеждаме мидичките и смесваме със соса. Наръсваме със сиренето и останалия босилек и поднасяме веднага.

3. Съвет:

Поднесената с ароматен сос от зеленчуци паста е не само вкусна, но и богата на витамини. Коктейлните доматчета са по - сладки от останалите сортове домати. Вкусът им се усеща най - добре, когато се консумират сурови или съвсем леко сварени. Коктейлните доматчета се продават откъснати или на чепки. След като ги измием, достатъчно е да ги разрежем на две. Не трябва нито да се белят, нито да се отделят от семките им.

 

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 366 | Added by: hamzasofia7 | Tags: Sirene, pasta, midichki, domati | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive