Tuesday, 2024-04-23, 2:07 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Rate my site
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  November 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2015 » November » 24 » Мисли на деня
0:55 AM
Мисли на деня

Бъди внимателен към госта, даже ако ти е враг. Дървото не отказва сянката си дори на дърваря с брадва.

Човек без воля е играчка в ръцете на всеки мошеник.

"Любовта е вълшебният ключ, който отваря вратата на щастието!"

"Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства."

"Най-голямото щастие - да си полезен на другите."

"За награда на доброто дело служи самото му извършване."

"Любовта е по-скъпа от всякакви съкровища. Тя е диамант, който не могат да закупят дори царете. Тя е целият свят, макар че я прегръщат само с две ръце."

"Напускаш ли едно приятелство, не го заменяй веднага с омраза. Няма нищо по-срамно от това да воюваш против онзи, когото до вчера си обичал."

„Многото ядене спъва духовния живот. Човек, колкото повече напредва, толкова по-малко се храни. Малкото ядене действа лечебно. ” (Петър Дънов)

Вие сте емоционално здрави, дотолкова, доколкото свободно можете да простите на другите за нещо, което може да са направили и което по някакъв начин ви е наранило. Неспособността да се прощава води до чувство за вина, възмущение, гняв и враждебност към другите.

"Светът е огледало, от което те гледа твоето собствено изображение. Хвърли към него тъжен поглед, и срещу теб ще погледне мрачно лице; но който се смее заедно с него или над него, той ще намери в него весел и сговорчив другар." (У. Тъкери)

"Когато осъзнаете, че единственото постоянно нещо е промяната, вече няма да искате да навреждате на себе си и на другите, като отказвате да се съгласите с тази истина. Приемането на промяната означава да приемете живота."

"От живота трябва да се наслаждаваш като от превъзходно вино, глътка по глътка, на почивки. Даже най-хубавото вино губи за нас всяка прелест, ние преставаме да го ценим, когато го пием като вода." (Фойербах)

"Единствено онова, което сами изградите в себе си, вечно ще ви носи удовлетворение. Станете творци на собственото си щастие за да можете да го запазите трайно."

"Семейството трябва да се уважава, родителите, защото това иска нашият отец Бог. Бъдете добри, молете се и вярвайте и Бог ще ви приеме, ще чуе молитвите ви и ще ви отговори"(Дядо Добри)

"Светът около вас е отражение на вътрешния ви свят. Образите, които създавате и задържате, влияят върху мислите, чувствата и поведението ви. Всичко, което визуализирате ясно и емоционално, накрая ще се материализира във вашия свят."

"Не сте отговорни за другите, но може да контролирате собствените си действия. Ако вие подхождате към проблемите коректно, почтено, добронамерено и искрено, бъдете сигурни, че правите най-доброто. Останалото е за сметка на другите."

"Въображението прави от чувствителния човек художник, а от смелия – герой. " (Анатол Франс)

„От което черпим добро, от същото може да черпим и зло, а и начин да избегнем злото. Така например дълбоката вода е полезна в много отношения, но е и вредна – може да се удавиш в нея. Ала това може да се избегне – научи се да плуваш.” (Демокрит)

"Днес направете нещо ново и различно. Животът никога не е заседнал, а търпи развитие. Всеки миг е нов и свеж."

"Усмихва се този, който умее да живее истински."

"Ако срещнеш приятел, на когото липсва усмивка, дай му една от твоите."

„Помогни ми Господи да избегна лошите постъпки и да изпълня добрите, които съм пропуснал вчера!” (молитва от Петър Дънов)

"Само с чужди очи можеш да видиш своите недостатъци."

"Да поемеш отговорност превръща всяка дейност от задължение в съдба."

"Ограниченият ум води обикновено към нетърпимост."

"Когато постигнеш дълбок вътрешен мир, няма значение къде си и дали вършиш някаква обикновена работа, нищо няма да е в състояние да те безпокои, или извади от равновесие, защото си в съвършен баланс и вътрешна хармония."

"Вие сте емоционално здрави, дотолкова, доколкото свободно можете да простите на другите за нещо, което може да са направили и което по някакъв начин ви е наранило. Неспособността да се прощава води до чувство за вина, възмущение, гняв и враждебност към другите."

" Бъди искрен в мислите си, бъди чист в чувствата си. Тогава няма да се налага да преследваш щастието си. Щастието ще преследва теб. "

" Съществуват много неща в живота, които ще хващат окото ти, но преследвай само това, което ще плени сърцето ти." (Индианска поговорка)

Учи се и бъди твърдо решен да не повтаряш грешките си. От грешките можеш да имаш голяма полза, ако не допуснеш да те повалят.

„За пробуденото съзнание няма прекъсване на живота. ” (Агни Йога)

"Колко сродни души се разминават в този живот, само защото се срещат в неподходящо време и при неподходящи обстоятелства!" ("Ловът на пеперудата" - Силвия Кристъл)

"Не е нужно да показваш красотата на слепия или да казваш истината на глухия. Достатъчно е да не лъжеш този, който те слуша или да не разочароваш очите на онзи, който те гледа! Думите печелят временно, поведението надделява над всичко, а доверието?! То или се печели, или се губи ... Безвъзвратно!!"

" Можете да започнете живота си на чист лист, но трудно ще си промените почерка." (Пауло Коелю)

"Когато дете ти подари подарък, дори това да е просто камъче, което току що е намерило, излъчвай благодарност, защото това мое би е единственото нещо, което то може да си позволи да даде и е избрало да го подари именно на теб" (Дийн Джаксън)

"Когато отмъщаваш, ставаш като този, който ти е причинил зло; простиш ли, доказваш, че стоиш по-високо от него." (Ф. Бейкън )

Искаш ли да бъдеш Щастлив, изкорени завистта от сърцето си (Фьодор Достоевски)

Следвай пътя си и остави хората да приказват ( Данте Алигиери )

Category: Мъдри мисли | Views: 1062 | Added by: Memory | Tags: мисъл на деня, misal na denq | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive