Friday, 2021-02-26, 4:31 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Какви филми харесвате
Total of answers: 4
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  January 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2017 » January » 19 » Крем по каталунски
6:02 PM
Крем по каталунски

Крем по каталунски

1. Необходими продукти (за 4 порции):

* 350 мл. мляко

* 1 пръчка ванилия

* 1 пръчка канела

* 2 яйца

* 4 жълтъка

* 80 г. захар

* 1 с.л. натурално нишесте

* за карамела : 100 г. захар

2. Начин на приготвяне:

1. Изливаме млякото в тенджерка. Разрязваме пръчката ванилия по дължина, изстъргваме вътрешността и я слагаме в млякото заедно с кората. Слагаме и пръчката канела и кипваме на бавен огън, после сваляме от огъня.

2. Разбиваме яйцата заедно с жълтъците и захарта до получаване на светложълт пухкав крем.

3. Изваждаме пръчките канела и ванилия. Размиваме нишестето в малко студена вода и добавяме към топлото мляко. Постепенно смесваме млякото с яйчената смес.

4. На пара разбиваме яйчено - млечната смес, докато придобие гъстота на пудинг.

5. Разпределяме крема в купички, охлаждаме и слагаме в хладилника за около 30 минути.

6. За карамела разтопяваме захарта на бавен огън и загряваме докато стане златисто - кафява. Разпределяме върху крема и оставяме в хладилника за около час.

3. Съвети:

Яйчено - млечната смес прехвърляме в съд с овално дъно и разбиваме на пара с тел за разбиване, докато стане на гъст крем. Захарта слагаме в малка тенджерка и загряваме до златисто - кафяво, като бъркаме постоянно. После изливаме върху крема и охлаждаме. * Крема сипваме в голяма купа, не добавяме карамел, а поднасяме с бита сметана и компот.

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 353 | Added by: hamzasofia7 | Tags: krem, po, katalunski | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive