Monday, 2021-04-19, 10:45 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Вие гласувах те ли?
Total of answers: 0
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  January 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Statistics

Total online: 5
Guests: 5
Users: 0
Home » 2017 » January » 26 » Класическо говеждо филе
1:23 AM
Класическо говеждо филе

Класическо говеждо филе

1. Необходими продукти (за 4 порции):

* 4 парчета говеждо филе (по 200 г. всяко)

* 2 с.л. олио

* сол

* смлян черен пипер

* Масло с подправки:

* 1 връзка магданоз

* по 2 клончета копър

* естрагон

* див керевиз

* 125 г. размекнато масло

* 2 скилидки чесън

* сол

* черен пипер

* 1 ч.л. лимонов сок

2. Начин на приготвяне:

1. Бързо обливаме парчетата месо със студена вода и ги подсушаваме. Нацепваме мазнината отстрани, за да не се свие месото и за да се изпържи равномерно.

2. Измиваме подправките, подсушаваме ги внимателно и ги накълцваме на ситно с остър нож.

3. Разбиваме в съд маслото, добавяйки обеления и пресован чесън, сол, черен пипер и лимонов сок. Накрая сипваме и зелените подправки. Оставяме сместа леко да се втвърди, а после с гладка домакинска хартия я оформяме във вид на цилиндър. Слагаме я на студено.

4. Парчетата месо пържим по 1 минута от двете страни в много горещо олио, за да се образува коричка. Обръщаме ги внимателно. Междувременно ги поръсваме със сол и черен пипер. Намаляваме огъня и обръщайки ги постоянно, ги пържим на вкус ( по - сочни или по - загорели ) .

5. Изваждаме месото върху топли чинии или поднос. Нарязваме маслото с мокър нож, слагаме резените върху месото и поднасяме веднага. За гарнитура са подходящи изпечени в алуминиево фолио картофи и дребен грах.

3. Съвети:

Говеждото филе изваждаме от хладилника отрано, за да е със стайна температура, когато започнем да го пържим. Преди пържене го подсушаваме. Пърженото месо се осолява, едва след като е хванало коричка, защото ако го оставим със солта, ще изпусне соковете си и ще стане сухо.

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 333 | Added by: hamzasofia7 | Tags: govejdo, говеждо, file, (Класическо, филе), Klasichesko | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive