Saturday, 2024-04-27, 5:19 AM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Rate my site
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  December 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2016 » December » 18 » Хрупкава пица с четири вида сирена
1:45 AM
Хрупкава пица с четири вида сирена

Хрупкава пица с четири вида сирене

Необходими  продукти:

(за 4 порции)

Тесто

* 375 гр. фино брашно

* 20 гр. мая

* 20-25 мл. хладко мляко

* 4 с.л. олио

* 1/2 ч.л. сол

За отгоре

* 400 гр. домати

* 2 скилидки чесън

* 4 листа салвия

* 150 гр. моцарела

* по 100 гр. пекорино, горгонзола и пармезан

* сол

* черен пипер

* 4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

* Пресяваме брашното и правим ямка в средата. Натрошаваме в нея маята и с малко вода забъркваме квас. Завиваме го с кърпа и оставяме да втаса 15 мин.

*  Сипваме останалата вода и олиото, осоляваме и замесваме гладко тесто. Оставяме го да втаса още 30 мин. 

* През това време изрязваме кръст на доматите, попарваме ги, след което ги обелваме. Разрязваме ги на половина, отделяме семките и нарязваме месото.

* Изчистваме чесъна и го нарязваме на много тънки резенчета. Разрязваме листенцата салвия на две. Сирената моцарела, пекорино и горгонзола нарязваме на кубчета, а пармезана настъргваме.

* Разделяме тестото на 4 равни части и оформяме топки. Върху набрашнена дъска ги  разточваме на пити  с дебелина около половин сантиметър. Слагаме питите в намаслени тавички. Загряваме предварително фурната на 220*С.

* Нареждаме върху тестото  резени домати и чесън, поръсени със сол и черен пипер. Напръскваме с олио. Слагаме отгоре сирената и листенцата салвия и печем 20 минути (за газ - 4-5 степен), докато станат златистокафяви.

Съвети

* С набрашнени ръце оформяме краищата на пицата. Образуваният ръб не допуска изтичането на плънката.

* Можем да замразим останалото тесто като загънем порциите в домакинско фолио. След размразяването го използваме както прясно тесто.

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 447 | Added by: hamzasofia7 | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive