Thursday, 2024-04-18, 6:17 AM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Какво очаквате от новия Общински съвет в Бургас?
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  January 2017  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Statistics

Total online: 2
Guests: 2
Users: 0
Home » 2017 » January » 21 » Картофи с кисели краставички
0:51 AM
Картофи с кисели краставички

Картофи с кисели краставички

1. Необходими продукти (за 4 порции):

* 250 г. лук

* 750 г. картофи

* 5 с.л. олио

* сол

* млян черен пипер

* 1 консерва домати (400 г.)

* 250 мл. зеленчуков бульон ( от 1/2 кубче )

* 4 кисели краставички

* 500 г. варено - пушени ребра

* 1 връзка див лук за украса

2. Начин на приготвяне:

1. Обелваме лука, разрязваме на две по дължина, а после нарязваме напречно. Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на не много тънки кръгчета.

2. Пържим картофите около 5 минути в голям тиган с олиото, добавяме лука и подправяме със сол и черен пипер.

3. Отцеждаме в гевгир доматите, като събираме сока. Размачкваме доматите с вилица и добавяме към картофите. Заливаме със сока от консервата и бульона, захлупваме и варим на средно силен огън около 15 минути.

4. През това време нарязваме краставичките. Махаме костите от ребрата и нарязваме месото на хапки. 5 минути преди края на готвенето добавяме краставичките и нарязаното месо.

5. Измиваме, подсушаваме и нарязваме на ситно дивия лук. Преди сервиране наръсваме с него ястието.

3. Съвети:

Ястието дава прекрасна възможност за използване на останала храна. Вместо пушените ребра можем да използваме ситно нарязан пушен колбас, шунка или печено месо. Много вкусно става, ако добавим и пресни печурки, които нарязваме и запържваме заедно с картофите. Ще намалим времето за готвене наполовина, ако приготвим ястието с предварително сварени картофи. В този случай не използваме бульона, за да не стане рядко като супа. Подходяща за ястието е салата от хрупкави марули със заливка от кисело мляко. 

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 476 | Added by: hamzasofia7 | Tags: kartofi s kiseli krastavichki, kiseli, kartofi, Картофи с кисели краставички, krastavichki | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive