Monday, 2021-03-01, 4:12 AM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Барселона ще се класира ли на финал в Шампионска лига?
Total of answers: 5
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  December 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2016 » December » 3 » Бохча
9:13 PM
Бохча

Бохча

1. Необходими продукти : за 4 порции

* 500 гр. готова питка

* 400 гр. свинско месо (от джолан или врат)

* 150 гр. гъби

* 1бр. червена капия

* 1бр. зелена капия

* 50 мл. доматен сос

*2 глави кромид лук

* черен пипер

* сол

* риган

* мащерка

* кимион

* 100 мл. бяло вино

* 250 гр. заквасена сметана

 

2. Начин на Приготвяне:

* Месото се сварява предварително до готовност. Лукът и чушките се почистват и нарязват. Зехтинът се загрява в тиган и зеленчуците се слагат в него да се запържат до златисто. Разбърква се, след което се слагат почистени и нарязани гъби, а след 3 мин. се добавя накъсаното или нарязано месо и се залива всичко с виното. Оставя се на котлона, докато течността се поизпари наполовина, прибавят се подправките и се слага сметаната, разбърква се и като започне сосът да се сгъстява, се отстранява от котлона.

* Кръгла питка се разрязва отгоре като капаче, издълбава се вътрешността,(средата) й, като дъното и стените й трябва да останат цели. Трябва да се получи купичка от хляб.

* С доматения сос се намазва дъното на питката, поставя се плънката от месо и зеленчуци заедно със сметановия сос, който се е получил и отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Капачето, което беше разрязано преди това, се взима и заедно с питката се слага в тавичка или директно върху скарата на фурната и се запичат на 180*С до готовност на кашкавала.

* Бохчатата може да се консумира топла или поизстинала.

* Да Ви е вкусно!

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 335 | Added by: hamzasofia7 | Tags: Бохча, Bohcha | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive