Баварски крем с Кафе
1.Необходими продукти за 6 порции :
* 500 мл. Прясно мляко
* 150 гр. Захар
* 6 Жълтъка
* 2 чаени лъжички разтворимо Кафе
* 1 палетче Желатин
* 1 Ванилия
*200 мл. Течна Сметана (2 пакетчета суха)
* Шоколад или Какао за гарниране
2. Начин на приготвяне:
* Млякото се кипва заедно със Захарта.
* Жълтъците се разбиват с тел в подхосяща метална купа,след което се налива гпрещото Мляко,като се бърка непрекъснато.
* Купата се слага в по-широк съд с кипяща вода,така че тя да не достига дъното му и сместа се разбива с тел за около 5-10 минути,докато се получи крем.
* Прибавя се предварително разтвореното в 2 супени лъжици Кафе в гореща вода и се разбърква.
* Желатинът се накисв в 5-6 с.л. студена вода и се оставя за 5 минути, за да набъбне.
* Загрява се на умерен огън,без да се кипва,докато се превърне в течен сироп.
* Излива се в купата с яйчената смес,добавя се Ванилията и се разбърква добре.
* Сметаната се разбива в суха купа,докато стане пухкава,след което се добавя към яйчената смес и се разбърква.
* Готовият крем се излива в десертни купички и се оставя да престои в хладилник 3-4 часа.
* Десертът се гарнира допълнително с разтопен Шоколад или малко Какао.
!! Съвет: Може да го поръсите и с Шоколадови пръчици на вкус. !!
|