Омлет с домати и моцарела
![](http://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/omlet-na-furna-s-domati-i-motsarela.jpg)
1. Необходими продукти (за 4 порции):
* 300 г. домати
* 125 г. моцарела
* 1 глава лук
* 2 скилидки чесън
* 1 връзка босилек
* 8 яйца
* 2 с.л. прясно мляко
* сол
* млян черен пипер
* 4 с.л. зехтин
2. Начин на приготвяне:
1. Измиваме доматите, разрязваме ги на четвъртинки, отстраняваме семките и нарязваме месото на малки кубчета. Отцеждаме моцарелата и я нарязваме също на кубчета.
2. Изчистваме лука и чесъна и ги нарязваме на ситно. Измиваме босилека, подсушаваме го. И него го нарязваме на ситно с изключение на дебелите стъбла.
3. Чукваме яйцата в отделен съд и ги разбиваме с млякото. Добавяме сол и черен пипер.
4. Изпържваме два омлета, като за всеки използваме само половината от съставките: изпържваме лука и чесъна в горещо олио, добавяме босилека и пържим още малко.
5. Смесваме яйцата с доматите и изливаме половината в тигана. Разстиламе равномерно и пържим около 5 минути на тих огън. Наръсваме със сиренето, обръщаме омлета и го допържваме още няколко минути.
6. Изсипваме омлета в чиния, обръщаме го в друга чиния и го връщаме в тигана, където го пържим 3 минути и от другата страна. Държим го на топло, докато приготвим и другия омлет.
3.Съвети:
С чушка и овче сирене омлетът става фантастичен! Нарязваме чушката на кубчета и я запържваме с лука. Овчето сирене се прибавя по същия начин както моцарелата. Ако не изядете целия омлет, използвайте го студен. Нарязан на тънки ивици и със смесена салата е много вкусен.
|