Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
1. Обелваме лука, разрязваме на две по дължина, а после нарязваме напречно. Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на не много тънки кръгчета.
2. Пържим картофите около 5 минути в голям тиган с олиото, добавяме лука и подправяме със сол и черен пипер.
3. Отцеждаме в гевгир доматите, като събираме сока. Размачкваме доматите с вилица и добавяме към картофите. Заливаме със сока от консервата и бульона, захлупваме и варим на средно силен огън около 15 минути.
4. През това време нарязваме краставичките. Махаме костите от ребрата и нарязваме месото на хапки. 5 минути преди края на готвенето добавяме краставичките и нарязаното месо.
5. Измиваме, подсушаваме и нарязваме на ситно дивия лук. Преди сервиране наръсваме с него ястието.
3. Съвети:
Ястието дава прекрасна възможност за използване на останала храна. Вместо пушените ребра можем да използваме ситно нарязан пушен колбас, шунка или печено месо. Много вкусно става, ако добавим и пресни печурки, които нарязваме и запържваме заедно с картофите. Ще намалим времето за готвене наполовина, ако приготвим ястието с предварително сварени картофи. В този случай не използваме бульона, за да не стане рядко като супа. Подходяща за ястието е салата от хрупкави марули със заливка от кисело мляко.