Sunday, 2021-03-07, 3:47 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Вие гласувах те ли?
Total of answers: 0
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » Articles » За всеки по нещо » Полезни съвети

Как да Предпазите Лаптопа си от Прегряване?

Как да Предпазите Лаптопа си от Прегряване?

Загряването при лаптопите е проблем от години. Причината е много проста. Производителите на лаптопи се опитват да правят продуктите си все по-малки и по-тънки. За да постигнат това, те трябва да правят и самите части, като например дъното и твърдия диск, също по-малки. Освен това се налага да ги монтират по-близо една до друга.

Микропроцесорът, дъното и твърдия диск произвеждат топлина. Колкото по-близо са разположени едни до други, толкова по-концентрирана е тази топлина. Вентилаторите, които са вградени в лаптопите за охлаждане на тези компоненти, не могат да работят ефективно в толкова тясно пространство. Към това прибавете и факта, че топлината трудно намира път навън и ето колко лесно лаптопът прегрява. Когато това се случи, той може да спре да работи. Ето някои съвети, които може да ви помогнат да предпазите своя  лаптоп от прегряване:

– Не поставяйте лаптопа си върху възглавници, когато е включен. Мекият материал може да запуши решетките на охлаждането, особено когато те са отдолу.
– Никога не слагайте нищо върху клавиатурата, когато лаптопът работи със затворен капак. В противен случай лаптопът може да започне да се изключва и включва, а това поражда значителна топлина и изтощава батерията.
– Изключвайте лаптопа си през нощта, за да се охлади. Ако го използвате нередовно през деня, настройте го да заспива, когато не е активен. Така ще щадите батерията му и ще го предпазите от прегряване.
– Уверявайте се, че лаптопът ви винаги е изключен, когато го носите в чанта.
– Почиствайте решетките на охлаждането. По тях се събира прах, който го блокира и пречи на топлия въздух да излиза.Source: http://itnews.bg/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bb%d0%
Category: Полезни съвети | Added by: Memory (2017-02-08)
Views: 583 | Tags: Как да предпазите лаптопа от прегря, Kak da predpazite laptopa ot pregqv | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт