Friday, 2021-02-26, 4:34 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Какви филми харесвате
Total of answers: 4
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » Articles » За всеки по нещо » Интересно четиво

Тези извънземни кътчета са на планетата Земя

Занги Даксия, Ганзу, Китай

Тези колоритни скални образувания са резултат от червен пясъчник и минерални залежи, натрупвали се в продължение на 24 милиона години.Вятърът и дъждът са издълбали невероятни форми в скалите, образуващи естествени стълбове, кули, клисури, долини и водопади.


Тунелът на любовта, Клеван, Украйна

Този тунел е оформян в продължение на много години, тъй като влаковете са пътували по линията по три пъти на ден и са излели в специфична арка околните дървета.Сега изоставена, железопътната линия е романтично място за разходки.


Пещерата Глоууорм, Уайтомо, Нова Зеландия

Хиляди малки светулки висят от тавана на тази пещера и излъчват луминисцентна светлина, създавайки една сцена, подходяща за декор на научно-фантастичен филм.


Провинция Уануанг, Китай

Техниките на фермерите в тази китайска провинция са създали един пейзаж, който е наистина невероятен.Тези оризови полета са разположени по склоновете на планината Айлао.


Езеро Хилиър, Австралия

Смята се, че розовият цвят на езерото е резултат от водорасли и бактерии. Въпреки странния оттенък, езерото не изглежда да има някакви странични ефекти върху хората или местната фауна.


Памуккале, Турция

В продължение на милиони години топлите извори в Памуккале са трансформирали пейзажа.Въпреки че изглеждат като тераси от лед и сняг, в тази част на Турция можете да събирате тен по бански през цялата година. Теренът е покрит с бял варовик.


Река Каньо Кристалес, Колумбия

Благодарение на населяващите я представители на флората и фауната, тази река се оцветява в жълто, зелено, синьо, черно и червено.Скалите тук са на около 1.2 милиарда години, и тези, които посещават мястото, го наричат ​​най-красивата река в света.


Пещери Патагония Марбел, Чили

Сформирани са в продължение на хиляди години от вълните, които се разбиват в калциевия карбонат на скалите. Тези пещери са с толкова гладки стени, че отразяват лазурните води на езерото.


Великанският тротоар, Северна Ирландия

Преди около 50-60 000 000 години интензивна вулканична дейност в района образува плато от лава. С течение на времето лавата се охлажда и създава колони, които са толкова съвършени, че почти изглеждат като изкуствени.


Летящият гейзер, Невада, САЩ

Той е създаден случайно от хората. Когато е нарушена целостта на земната обвивка, минералите и водораслите излизат на повърхността и образуват една извънземна могила.


Подводният водопад, остров Мавриций

Силните океански течения непрекъснато дърпат пясъка от бреговете на остров Мавриций в бездната долу, като създават този подводен водопад.


Планина Рорайма, Южна Америка

Тази планина е една от най-старите на Земята, датираща от 2 милиарда години, когато се издига високо над околния пейзаж в резултат на тектонична активност.Склоновете на планината са стръмни отвесни скали, с няколко водопада, почти невъзможни за изкачване.


Остров Аогашима, Китай

Това е вулканичен остров, разположен на 320 км от бреговете на Токио. Гледката е направо невероятна – по-малък вулкан в рамките на голям вулкан.


Пещерата на Фингал, Шотландия

Подобно на Тротоара на великана, тази пещера е образувана от лава. Назъбените формации от външната страна са изцяло дело на природата.


Подводната река, Мексико

Под водите на река Сеноте Ангелита тече друга река. Реката е пълна с хидроген сулфат, който е много по-тежък от нормалната солена вода. Когато се устремява към дъното, той образува поток вътре в реката.


Мина Найка, Мексико

Тази сребърна мина е покрита с кристали с огромна големина. Те са формирани от хидротермални флуиди, издигнати от магмата.


Скритият плаж, Мексико

Този прекрасен плаж е създаден от тестови експлозии на военните в началото на 1900 г. Днес околните острови са природен парк.


Езеро Натрон, Танзания

Това езеро е с уникално високо съдържание на сол. Въпреки това в него живеят микроорганизми, които произвеждат червения пигмент, оцветяващ водата.За другите животни солта е смъртоносна – при допира си с водата на езерото те калцират и се превръщат в камък.


Окото на Африка, Мавритания

Тази ерозирала „купа“ се намира в сърцето на пустинята Сахара. Нейният диаметър е 38 км. Естественото образувание е толкова впечатляващо, че дълго време учените са вярвали, че се дължи на астероид.


Северно сияние, Исландия

Изолираните планини на Исландия разполагат с една от най-великолепните природни забележителности в Северното полукълбо.Гледката на ледници, кратери, езера и гейзери спира дъха през деня, а когато падне нощта, районът се превръща в едно от най-добрите места за наблюдение на северното сияние.


Плитвички езера, Хърватия

Национален парк Плитвице е най-големият в Хърватия и най-старият в Югоизточна Европа.Над хиляда години водата, течаща през скалите, създадава естествени езера, пещери и водопади.Source: http://profit.bg/news/Tezi-izvunzemni-kutcheta-sa-na-planetata-Zemya/nid-123417.html
Category: Интересно четиво | Added by: Memory (2015-12-01) | Author: Извънземни кътчета са на Земята
Views: 933 | Tags: Извънземни кътчета са на Земята | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт