Monday, 2021-03-01, 3:56 AM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Какво очаквате от новия Общински съвет в Бургас?
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » Articles » Новините по света и у нас » Новините от деня

Училище по диабет отваря врати в МБАЛ Бургас

Училище по диабет отваря врати в МБАЛ Бургас. То е насочено към хората, които вече страдат от тази болест, техни близки, както и всички, които искат да научат повече за диабета и отражението му върху организма. Идеята за създаването на училището е на лекари от МБАЛ Бургас и Сити клиник Бургас, с подкрепата на Сдружение „Диабетни грижи“ и Община Бургас. Основната му цел е ранно откриване на диабета и съпътстващи заболявания, подобряване на информираността и качеството на живот.

Училището ще се провежда два пъти в месеца. Във всяко събиране ще участват лекари от различни специалности (невролози, кардиолози, очни специалисти и др.), които ще обясняват какъв да бъде правилния начин на живот с диабет и на какво да обърнат внимание хората, за да избегнат усложнения. В дългосрочния проект е планирано провеждане на скрининги за ранно откриване на свързани с диабета здравословни проблеми.

Първото обучение ще се проведе на 19 ноември 2015 г. (четвъртък) от 17 ч. в залата на Отделението по долекуване на МБАЛ Бургас, което се намира на десетия етаж в Стария корпус. Лекцията ще бъде посветена на отражението на диабета върху бъбреците и ще я изнесе зам.-кметът по здравеопазване на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, който е нефролог по специалност. Ще участват още д-р Йорданка Корудерлиева (ендокринолог с дългогодишна практика) и д-р Мариана Контева (кардиолог) и председателят на Сдружение „Диабетни грижи“ Радка Жекова.

Записванията за участие в лекциите се осъществяват на тел.  056 800 845 (между 9.30 и 17 ч.), тъй като местата са ограничени.

По данни на Международната диабетна федерация над 500 000 българи между 20 и 79 г. страдат от двата типа диабет. Препоръчително е всеки да се изследва за диабет поне веднъж годишно.  Около 40% от хората с диабет са недиагностицирани. А 25% от пациентите с новодиагностициран диабет вече имат усложнения.Source: http://www.burgasinfo.com/news/view/12/54004/
Category: Новините от деня | Added by: Memory (2015-11-14) | Author: Училище по диабет в МБАЛ Бургас
Views: 198 | Tags: Училище по диабет в МБАЛ Бургас | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт