Monday, 2021-03-01, 4:19 AM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Какво очаквате от новия Общински съвет в Бургас?
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » Articles » Новините по света и у нас » Новините от деня

Подготвят промени в Правилника за работа на местния парламент

Проектът на Правилник за работата на Общинския съвет в Бургас предвижда няколко промени. Това каза Костантин Луков, председател на Общински съвет – Бургас. Временна комисия работи по правилника за работа на Общинския съвет. По неговите думи е работено на база на стария правилник, но има и някои промени.

„Има видоизменение на постоянните комисии като наименования. Запазват се 12. Намаляваме малко времето на изказване на групите, тъй като се установи, че това време е достатъчно и дори не може да се изчерпи, за да може по-конструктивно и по-експедитивно да вървят заседанията”, обясни председателят на Общинския съвет. Друга от промените е да не може докладна записка, която е разгледана и отхвърлена, пет последователни заседания да се входира, ако е със същия предмет или сходен такъв. „Тъй като през изминалия мандат имаше една година през всички сесии една и съща докладна, независимо, че мнозинството я отхвърля, тя се внасяше”, обясни Луков.
На следващата сесия на 10 ноември, освен правилника за работа на Общинския съвет предстои да бъдат избрани и заместници на Луков. Според правилника, право на заместник – председател имат групите общински съветници. За такива се смятат тези с по пет мандата. По думите на Луков, групите най-вероятно ще бъдат четири – на ГЕРБ, на БСП, на НФСБ и СЕК, и на РБ  заедно с още един общински съветник. На сесията следващия вторник ще се изберат и председатели на постоянните комисии и на смесените комисии - по реклама, по Наредбата за преместваемите обекти и др. Ще се избере Комисия по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Ще се изберат членове и ръководство на Комисията за провеждане на търгове, конкурси, приватизация и ПЧП. 
Луков посочи, че се надява заседанията да протичат по-конструктивно, да се решават настоящите задачи по същество и да се намали празното говорене. ”Да има толерантно отношение между общинските съветници, да се прекрати практиката на лични нападки, обиди и скандали. Процесът е двустранен, от моя страна ще положа усилия да протичат по-спокойно заседанията. Ще правя дори лични компромиси. Надявам се на ответна реакция от страна на опозицията”, посочи Луков. 

източник: радио ФокусSource: http://www.burgasinfo.com/news/view/5/53918
Category: Новините от деня | Added by: Memory (2015-11-07) | Author: промени в Правилника за работа наМП
Views: 275 | Tags: Подготвят промени в Правилника за р | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт