Sunday, 2021-03-07, 2:52 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
До къде ще стигне Манчестър Юнайтед тази година в Шампионска Лига?
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » Articles » Новините по света и у нас » Новините от деня

Доживотен затвор за стрелеца от Лясковец

Окръжният съд във Велико Търново даде доживотна присъда на стрелеца от Лясковец Петко Петков. Присъдата е за убийството на спецполицая Емил Шарков и опита за убийство на петима други негови колеги миналата година.

Присъдата, както заседанията по делото, остана скрита от камерите. Съдът оневини Петко Петков единствено по обвиненията за хулиганство и че е извършил деянието със средства опасни за мнозина.

Наказание от осем години лишаване от свобода определи той за притежанието на ловна карабина „ИЖ“, полуавтоматична ловна карабина „Arsenal“, полуавтоматична едноцевна пушка „BAIKAL“ и двуцевна гладкоцевна пушка „ИЖ”, както и 343 броя боеприпаси за огнестрелни оръжия.

Петков трябва да заплати и 390 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди на съпругата на Емил Шарков - Милена Шаркова, на дъщеря му - Теодора, както и на родителите му - Ваня Рибчева и Емил Шарков.

Петков трябва да заплати и обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 10 000 лв. на един от пострадалите спецполицаи, прострелян при акцията. Осъденият ще трябва да плати и над 52 000 лв. направени разноски по делото и държавна такса върху уважения граждански иск.

За максималното наказание пледираха прокуратурата и частните обвинители в процеса, сред които е майката на убития Емил Шарков Ваня Рибчева.

„Петко Петков е физическият убиец на сина ми, той за това нещо трябва да си отговаря, а що се отнася до присъдата - на мен смъртна присъда ми е малко, с нищо няма да ми върне сина”, заяви майката на Шарков.

Тя подчерта, че има и други виновни за смъртта на сина й: "Трябва да отговарят и хората, които заложиха баретите като мишени в този случай... Хора от структурите на МВР, които са имали задача да работят по планирането, подготовката, организаията, провеждането на операцията. Те въобще не са свършили абсолютно никаква работа. Тогавашния главен секретар на своя глава е казал: „Абе, отиваме в Лясковец на еди коя си дата, в еди колко си часа без въобще да провери, докъде са стигнали нещата."

По-рано днес адвокатът на Петков Виктор Костов посочи, че иска оправдателна присъда защото клиентът му е бил нападнат и е действал при самоотбрана. Според него обаче превесът е в полза на прокуратурата – заради разбирането в обществото, че „когато МВР прави нещо, то е законно”.

Напълно съм невинен и ще го докажа. Започва голямата битка. Ще сваля превръзката на Темида", заяви Петков след прочитането на присъдата.

Тя може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.Source: http://btvnovinite.bg/article/kriminalno/dozhivoten-zatvor-za-streleca-ot-ljaskovec.html
Category: Новините от деня | Added by: Memory (2015-11-19) | Author: Доживотен затвор за стрелеца от Ляс
Views: 313 | Tags: Доживотен затвор за стрелеца от Ляс | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт