Monday, 2021-04-19, 10:18 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Коя зодия сте ?
Total of answers: 5
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » Articles » Новините по света и у нас » Компютърни Технологии (IT Technology)

Meegopad T08 – мини РС във вид на флашка за телевизора

Meegopad T08 – мини РС във вид на флашка за телевизора

Meegopad T08 е компютър-флашка с размери 14,20×4,20×0,99 см и тегло 200 грама

Компактно устройство с изненадващо развити възможности, което променя традиционната концепция за персонален компютър

Компютрите във вид на флашка не са новост на пазара, но все още на тях се гледа като на екзотични джаджи. Всъщност, някои подобни устройства имат респектиращи характеристики, които наред с удобството на малките размери и сравнително достъпната цена ги правят атрактивна покупка.

Такъв е мини компютърът Meegopad T08, който се ползва в ролята на ТВ стик, т.е. включва се към HDMI порта на телевизора, за да получите истинска настолна система за всевъзможни приложения, вкл. за работа и развлечения, с достъп до интернет и локалната мрежа, както и с портове за свързване на различни периферни устройства.

Meegopad T08 е проектиран на базата на платформа Intel Cherry Trail x5-Z8350 с четириядрен процесор на тактова честота 1,84GHz и интегриран графичен блок Intel HD Graphics, допълнена от 4GB оперативна памет DDR3L и 32GB постоянна флаш памет eMMC, с възможност за разширение до 128GB. Устройството работи под управление на 32-битова операционна система Windows 10 – т.е. това е съвсем прилична Windows конфигурация за офис приложения, видео, филми и игри.

Meegopad T08 се включва се към HDMI порта на телевизор или монитор за пълноценна работа.Meegopad T08 стъпва на четириядрен Atom процесор и операционна система Windows 10

Мини компютърът предоставя всичко необходимо за пълноценни комуникации и разширения на конфигурацията – безжични модули Wi-Fi (двубандов 2,4GHz/5GHz по стандарт IEEE 802.11b/g/n) и Bluetooth 4.0, два порта USB 2.0 и един реверсивен USB 3.1 Type-C, плюс още два Micro USB 2.0 (единият от които за захранване), слот за карти памет microSD и стандартен аудио изход за слушалки. Ако вътрешната памет не е достатъчна, към Meegopad T08 могат да се свържат карти памет или външен USB твърд диск с капацитет до 500GB.

ТВ стикът може да се управлява както дистанционно, така и удобно с клавиатура и мишка, както всеки обикновен РС. Meegopad T08 има размери 14,20×4,20×0,99 см и тежи 200 грама. Цената на устройството е 155,03 долара, с безплатна доставка. В комплекта освен самия компютър са включени още захранващ адаптер и ръководство за потребителя.Source: https://technews.bg/article-96859.html#.WJtGfD26ImA.link
Category: Компютърни Технологии (IT Technology) | Added by: Memory (2017-02-08)
Views: 759 | Tags: mini PC, мини РС | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт