Thursday, 2024-03-28, 7:37 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Новини от деня [5]
Клюки [3]
Всичко ново [1]
Спортни новини (Sport news) [1]
Футболна програма [1]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Коя зодия сте ?
Total of answers: 5
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  May 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2015 » May » 7 » Първи полуфинал от Шампионска лига на стадион "Камп Ноу" - 3:0 за каталунците
2:48 PM
Първи полуфинал от Шампионска лига на стадион "Камп Ноу" - 3:0 за каталунците

Лионел Меси за пореден път блесна в критичен момент за Барселона и с магическите си умения избави каталунците от патовата ситуация на терена срещу Байерн (Мюнхен).

Лионел Меси за пореден път блесна в критичен момент за Барселона и с магическите си умения избави каталунците от патовата ситуация на терена срещу Байерн (Мюнхен). Аржентинският маг реализира две прекрасни попадения в края на срещата и вдъхнови убедителната и комфортна победа с 3:0 на Барса в първи полуфинален двубой от Шампионска лига.

В 78-ата минута Хуан Бернат направи една от малкото си грешки, подарявайки топката на Даниел Алвес на левия фланг в близост до наказателното поле на гостите. Бразилецът направи добро продължение на атаката с финт покрай Джером Боатенг и намери необезпокявания Меси на дъгата. Бълхата с безпощаден шут в близкия ъгъл изненада Мануел Нойер, който можеше и да се намеси по-добре в ситуацията.

По-малко от три минути по-късно Меси отново избухна и провокира публиката не просто да го аплодира, а да му се поклони. Суперзвездата на каталунците разпиля Боатенг с фамозно движение с топка в крака и си освободи позиция за стрелба в пеналтерията, след което елегантно прехвърли Нойер за 2:0.

В 93-ата минута Барселона най-накрая осъществи убийствена контраатака и до голяма степен прекрати пътя на Байерн в турнира. Неймар се откъсна сам срещу Нойер още почти от централната линия на терена и оправда очакванията, след като хладнокръвно прати топката в мрежата на баварците за трети път – 3:0.

Така Барселона има значителен аванс преди реванша другата седмица на „Алианц Арена“, а Лионел Меси има и персонален повод за гордост, защото задмина Кристиано Роналдо по брой голове в Шампионска лига – 77:76, след като португалецът вчера се разписа при загубата на „белия балет“ с 1:2 от Ювентус .

Изненадващо или не, Меси за първи път в кариерата си вкара попадение на полуфинал в ШЛ, като неговите усилия избавиха Барселона от неловко нулево равенство, след като 75 минути Байерн се справяше отлично с противодействието на съперника си.

Хосеп Гуардиола обаче напусна крайно разочарован „Камп Ноу“ с почти фатално поражение, а Барселона е на прага на деветото си класиране на финал и на завършване на отмъщението срещу Байерн за онова 0:7 през 2013 година.

В 4-ата минута бе създадена първата що годе опасна ситуация пред някоя от двете врати. Поредното през този сезон извеждащо подаване от дълбочина по въздух стигна до Луис Суарес, но той не можа да се възползва от него, след като бе натиснат от Джером Боатенг и се свлече на тревата. Съдията Никола Рицоли обаче не посочи бялата точка.

В 7-ата минута и двата тима размениха по един точен удар от разстояние, без особено да притесняват вратарите - в първия случай Пике блокира шута на Левандовски, а след това Суарес прати топката право в обсега на Нойер.

В 10-ата минута Барселона стигна до първото истински чисто положение в мача, благодарение на отлична употреба на новата си философия. Жерар Пике изнесе топката с около 40-метров пас в предни позиции, а Неймар свали с глава кълбото за Суарес и по този начин го изведе сам срещу вратаря, след като Байерн допусна за пореден път пробойни в защита.

Мануел Нойер обаче спаси тима си от ранно инкасиран гол, отразявайки с крак шута на уругвайския голаджия. В 17-ата минута и Байерн стигна до златен шанс за гол, но Роберт Левандовски не можа да засече по решителен начин великолепното подаване на Томас Мюлер.

След като в 25-ата минута Боатенг изпревари Суарес, за да изчисти прострелно центриране отляво на Жорди Алба, от корнера бе създаден нов шанс за изстрел, но уругваецът този път с глава не можа да намери очертанията на вратата.

Германският национал прегази Жорди Алба по десния фланг и центрира покрай Жерар Пике, при което за Левандовски остана само да подложи крак, за да засече, но нападателят не можа да стигне навреме до топката и я докосна леко.

Последваха мигове без особено интересни ситуации пред двете врати, преди Лео Меси с шут от пряк свободен удар да прати топката в обятията на Нойер. Това бе едва вторият случай, в който Бълхата имаше възможност да обстрелва вратата на баварците, след като малко по-рано бе направил пробив между четирима бранители, но изстрелът му не бе точен.

В 41-ата минута защитата на Байерн отново позволи извеждащо подаване по въздух от дълбочина да намери своя адресат. Иниеста по прекрасен начин осигури позиция за стрелба в наказателното поле на Даниел Алвес, но той не можа да нанесе голов удар след овладяването на гърди - Нойер отново парира топката и спаси второ чисто положение.

Байерн излезе с по-смела тактика след почивката и по-често се наслаждаваше на владеенето на топката и опита няколко нелоши атаки по двете крила. Без да притесняват Нойер, баварците увеличиха и броя на ударите си към противниковата врата, като в същото време не позволяваха на Барселона да организира бързи контраатаки.

Индивидуалните умения на тризъбеца на Барселона не водеха до дивиденти за домакините, защото винаги Байерн имаше числено предимство срещу Меси, Суарес или Неймар. Пробойната в защитата на гостите бе открита в 61-ата минута с подаване към Неймар, но преди той да може да се нагласи за удар Нойер напусна наказателното поле и изчисти топката.

Темпото съвсем спадна в следващите минути, което бе изцяло по вкуса на Байерн, а баварците дори можеха да поведат в 71-ата минута след рикошет при удар на Тиаго от 20-ина метра - тер Щеген успя да реагира и да улови топката.

В 78-ата минута Лионел Меси откри резултата и материализира превъзходството на Барселона, поне в отношение на владеенето на топката. Бълхата отново пое отговорността да избави отбора си от патовата ситуация на терена, след като получи подване от Даниел Алвес и с шут в близкия ъгъл от дъгата на пеналтерията преодоля Нойер.

180 секунди по-късно Меси отново самостоятелно изнесе Барселона на гърба си и отново демонстрира великолепна техника, след като получи топката в наказателното поле. Бълхата елиминира категорично Джером Боатенг и с прехвърлящ изстрел по елегантен начин увеличи аванса на каталунците - 2:0.

В 93-ата минута устремените в търсене на гол баварци забравиха за защитата и позволиха на Неймар да се откъсне очи в очи с Нойер и да прониже мрежата им за трети и вероятно фатален път в дуела - 3:0.

Category: Спортни новини (Sport news) | Views: 667 | Added by: Memory | Tags: champions league, Шампионска лига, Shampionska liga | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive