Thursday, 2024-03-28, 9:21 PM
Welcome Guest

Сайт меню
Ново в Каталога
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в публицистик
Няма нищо ново (No entries for today)
Ново в Блога
Няма нищо ново (No entries for today)
Категории в Секция
Рецепти (Recepts) [48]
Тук може да прочетете интересни рецепти ако не знаете какво да сготвите или за десерт !
Хороскоп (Horoskope) [5]
В тази категория са поместени Дневния,Седмичния,Месечния и Годишния Хороскоп в две части !
Футболна програма (Football program) [34]
Тук ще можете да видите програмата за идващите мачове по каналите BTV ACTION,BNT,NOVA SPORT,DIEMA,DIEMA SPORT,DIEMA SPORT 2,F+ и други.
Чат стая (Chat Room) [1]
Смях през сълзи [20]
Православни църковни празници [49]
Мъдри мисли [1]
Платени реклами за гледане (Pay to click) [1]
Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
Сайт Каталог
Късметче за деня
Приятели на сайта
Радио"RainbowBG"
PLS за радиото
Нашата Анкета
Rate my site
Total of answers: 2
Публицистика
Посещения
Flag Counter
Snow
Календар
«  December 2015  »
SuMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Statistics

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
Home » 2015 » December » 24 » Тиквеник с Мед за Бъдни Вечер
11:42 PM
Тиквеник с Мед за Бъдни Вечер

Тиквеник с Мед за Бъдни Вечер

!! Съвет : Прочетете цялата рецепта или направете първо сиропа, или по време на печенето. !!

1.Необходими продукти :
    
    * 250 гр Фини Кори
    * 1 кг Тиква
    * 150 гр Орехови Ядки
    * 200 гр Пчелен Мед

* 100 гр Захар

* 1 и 1/2 чаена чаша Олио

* 1 суп. лъжица Галета

* 1/2 чаена лъж. Канела

* Сок от 1 Лимон

* Масло за намазване

2. Начин на приготвяне:

 * Тиквата се обелва,почиства от семената и влакнестата част и я настъргваме на едро ренде. Задушаваме я с малко вода на слаб огън.
  

* След 5-6 минути отцеждаме Тиквата от водата, наливаме 1 и 1/2 ч.ч. Олио и продължаваме да задушаваме, докато омекне.

*  Орехите се натрошават или се кълцат.
 

* Изчакваме задушената Тиква да се охлади и смесваме с половината от Меда, Орехите, Канелата и Галетата.
  

* В намаслена тава нареждаме поръсените с мазнина Кори. Между Корите разстиламе на 2 пласта Тиквената плънка.

* Печем Тиквеника в умерено загрята фурна.

* Приготвяме сироп от Захарта, останалия Мед и 250 мл Вода. Варим сиропа 10-на минути на умерен огън. Отстраняваме го от огъня, прибавяме Лимоновия сок и оставяме сиропа да изстине

* Изваждаме готовия Тиквеник от фурната и още горещ го заливаме с охладения сироп.

!! Съвет: Ако искате може да го поръсите с Пудра Захар или Ванилова Захар. !!

Category: Рецепти (Recepts) | Views: 820 | Added by: Memory | Tags: tikwenik, tikvenik s med za Budni vecher, Тиквеник с Мед за Бъдни Вечер, тиквеник | Rating: 5.0/1
Total comments: 0
avatar
Log In
Търсачка (Search)
Точно време
Глас В БГ ТОП
BGtop
Глас в БГ ЧАРТ
Гласувайте за моя сайт в БГ чарт
Православна църква
Времето
RSS Новини
RSS Спорт
Entries archive