Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
* 1 кафена чаша Ром (плюс още малко за накисване на Стафидите)
* 2 Яйца
* Ванилия
Допълнително :
* 100 гр Стафиди
* 1 кафена чаша Орехи - по желание
2. Начин на приготвяне:
За Блата :
-* Жълтъците се разбиват със захарта на светъл крем, след което се добавя постепенно брашното, смесено с какаото - лъжица по лъжица (като се бърка непрекъснато).
* Отделно се разбиват с щипка сол белтъците - на гъст сняг - и се добавят внимателно към останалата смес - трябва да се получи обемна и лека смес.
* Намасляват се 2 кръгли форми за торта и в тях се разпределя поравно сместа.
* Пекат се в загрята предварително умерена (по-скоро слаба) фурна, като вратичката не се отваря първите 20 минути, за да не спадне обемът.
* Готовността се проверява със суха клечица - трябва да излезе чиста след набождане.
За Крема :
* Маслото се разбива на пухкав крем с пудрата захар.
* Шоколадът се разтопява на водна баня и се добавя към сместа
* Прибавят се още ромът, един по един жълтъците на яйцата (като сместа се бърка непрекъснато) и най-накрая - ванилията.
* Белтъците се разбиват на твърд сняг, след което се добавят внимателно към крема, като се бърка само в една посока.
Останалото :
* Стафидите се киснат в малко ром и след като набъбнат, се отцеждат.
* Щом изстинат блатовете, първият се намазва с половината крем, отгоре се наръсват стафидите (и по желание натрошените орехи) и се покрива с втория блат.
* Останалият крем се нанася върху тортата.
* Доукрасява се с пресято какао, настърган или разтопен шоколад, още ядки и пр. - според предпочитанията.
!! Съвет: Ако искате може да го поръсите с Пудра Захар или Ванилова Захар. Или да настържете Бял Шоколад. !!