Това са банери насочващи към платени рекламни сайтове (PAY TO CLICK SITES).От тук ще можете да се пренасочите към тях и от вас зависи дали да се регистрирате и да ви се плаща за гледане на реклами.
1. Измиваме цвеклото, слагаме в тенджера с вода и варим 40 - 50 минути
2. Измиваме добре картофите, заливаме с вода и варим 20 минути до непълно омекване.
3. Обелваме и нарязваме на много ситно лука. Кипваме в бульона и оставяме настрана.
4. Изливаме водата на цвеклото и картофите, охлаждаме леко, обелваме и нарязваме на ситно. Слагаме и двата продукта в купа за салата и заливаме с бульона.
5. Измиваме, изчистваме от семенника и нарязваме на малки кубчета ябълките. По същия начин нарязваме телешкото печено, филето херинга и краставичките, после ги смесваме с картофите, цвеклото и ябълките.
6. Смесваме и разбиваме гладко сметаната с горчицата, оцета, солта, черния пипер и щипка захар. Добавяме сместа към салатата и я оставяме да престои поне 3 часа, но най - добре - цяла нощ. Поднасяме със селски или черен хляб.
3. Съвети:
Цвеклото се сварява за 25 минути в тенджерата под налягане. Ще придадем оригинален вкус на салатата, ако добавим и 100 г. ситно нарязани орехи и 3 с.л. червени боровинки. Този скандинавски специалитет се приготвя предварително, дори може да се замрази.